2006-11-16

Visum

Verkar inte som att det ska bli så mycket krångel med att skaffa visum trots allt. De länder jag tänkt besöka är som sagt Thailand, Laos eller Kambodja, Vietnam och Kina.

Thailändska ambassadens hemsida säger visserligen inget om detta ännu, men UD påstår att sen oktober 2006 så gäller nya viseringsregler i Thailand. Jag behöver alltså inte söka något visum innan, trots att jag ska stanna 60 dagar, utan får ett när jag kommer fram. Skulle jag stanna 60 dagar i landet behöver jag åka och förnya det nångång, men nu kommer jag ju åka ut ur landet inom 30 dagar, så då ska det inte vara några problem.

Kambodja som jag blir mer och mer sugen på att åka till har lite strängare viseringsregler. Där måste jag fylla i någon blankett och fixa. Dock så har de ingen ambassad i Sverige (och vice versa), så jag får fixa det nere i Thailand helt enkelt.

Då återstår Vietnam och Kina. Vietnam går bra att stanna i om man är där mindre än 15 dagar - vilket jag lär vara. Enda kruxet är att jag måste visa utresebiljett vid inresan, men det ska nog gå att ordna. Kvar återstår alltså bara Kina. Ska jag bara vara i Hong Kong så behöver jag inget visum där heller, men troligtvis kommer jag försöka ta mig utanför staden något i alla fall. Så det är väl tryggast med ett visum dit iaf. Hur man löser det rent praktiskt återstår att se.

1 kommentar:

Susen sa...

Ehm.. är du säker på dessa regler?