2006-12-21

Railay Beach och Koh Lanta

Jaha, då var man nere i Thailand då. Efter lite förseningar klockar vi in tiden drygt 23 timmar restid när vi landar på Krabi Airport. Lite mojsig i huvudet är man allt och trött och hungrig. Tur att man hade lite sällskap på både planet och flygplatserna, helt själv hade jag nog snabbt blivit uttråkad. Sandra är jättehärlig tjej, så vi lär väl åka runt ett tag. Hon verkar vara lite mer inriktad på att ta det lugnt, men jag kan ju åka på dagsturer utan henne också.

Har försökt att skaffa kontantkort till mobilen också, bara för att inse att man mobil är operatörslåst. Det innebär att inga andra SIM-kort kommer fungera. Alternativ 1 - jag använder mitt vanliga kort och betalar svindyrt. Alternativ 2 - Jag skiter i mobil helt och om jag behöver ringa använder jag telefonautomat från internetcaféerna. Får se hur det blir - tills vidare klarar jag mig utan mobil iaf.

Planen vi bestämde oss för på planet var att ta oss ut till Railay Beach för att bo där så länge vi trivs. Väl ute på Railay så hittade vi inget boende alls, det var antingen helt fullbokat eller dyrt som fan. Till slut fick vi ta ett lyxigt rum som spräckte dagsbudgeten ganska rejält. Men men, sånt händer väl. Railay är fortfarande like breathtaking vackert - dock bygger de om rejält mitt på land, med massa grävskopor, hundratals byggnadsarbetare och lite annat skrot. Synd.

På grund av bristen på boende alternativt priset på det boende som fanns checkade vi ut tidigt och satte oss på båten till Koh Lanta. Ingen av oss har varit här tidigare, men det verkar vara ett finemang fint ställe. Det är lite blåsigt och molnigt idag, men Long Beach som vi bor på är både vacker och, ja, lång! Har gått en tredjedel av den högst, men hunnit räkna tilll en hel drös med cafén, massageställen, fyra veolleybollplaner, ett internetcafé och bungalows i överflöd. Så här ska vi nog kunna trivas några dagar verkar det som.Vår fina bungalow. Fanns bara dubbelsäng - inte twin bed, men det ordnar sig nog. Händerna på täcket! :)


Vår bungalow som vi har nu är också den lite finare än vad vi tänkt oss kanske. Imorgon byter vi ner oss till ett boende för ca 400 baht däremot, så 40 kr per skalle ska man väl kunna leva med.


Nu ska jag återvända till stranden och spela lite beachvolleyboll. Var lite svenskar där som spelade för ett tag sen, så det blir nog fint. Kram på er alla där hemma, nu vet ni att jag lever iaf! :)

3 kommentarer:

Olle sa...

Skönt att höra att du kommit fram i gott skick och att resan börjat bra! Njut och ha det bra.

Olle

Josefin sa...

Ja Anders, händerna på täcket nu.. ;)
Nej, men skönt att du har kommit ner till värmen ordentligt och njut nu i fulla drag.
En annan sitter hemma på Gotland nu. Undra vem som har det bäst?
Kramar på dig

Olle sa...

Telefonen: Ett alternativ kunde ju vara att köpa en billig telefon och kontantkort. Kan knappast bli dyrare än att ringa mobilt till Sverige med full kostnad? Eller strunta i att telefonera och i stället skriva när du kommer åt. Effektivare och bättre.

Olle