2006-12-24

Julaftonsmorgon

Jaha. Da var det julafton idag alltsa. GOD JUL pa er alla dar hemma. Min julfrukost har bestatt av en skal med musli och yoghurt tillsammans med massa farsk frukt. Utsikt over havet och lite mysig, relaxed musik. Grymt mysigt! Det slog mig just att frukosten ar det dyraste malet mat pa hela dagen. Nu sprang det ivag pa 125 baht, dvs. 25 kr. Da tog jag yoghurten, en ananasjuice och en flaska vatten.

Igar kakade jag middag med Josefine och Mattias pa stranden har brevid; Klong Ao Beach (?)(icke att forvaxla med Long Beach). Det var himla trevligt. Vi satt pa ett stalle som hette Time for Lime. de har matlagningskurser dar ocksa, sa funderade ett tag pa att ta en san kurs. Visade sig dock att stallet hade lite begransat utbud av mat och att det var mer snacks eller liknande snarare en regelratta matratter. Sa det blev nog den dyraste maltiden hittills. Vi blev inte matta heller, sa efter det gick vi bort fran stranden upp mot huvudgatan. Dar tog vi en "restaurang" som mest var ett betongskal med plastbord och Fanta-plastdukar. Maten var en kontrast mot Time for Lime - det var den basta Thai-maten jag fatt i Thailand nagonsin tror jag. Riktigt gott, smakrikt och fint balanserat mellan olika smaker. Sen att hela middagen kostade 130 baht (26 kr) for alla tre personerna ocksa, med mat och dricka, var ju bara ett plus i kanten.

Imorgon beger jag mig vidare fran Koh Lanta. Da borjar jag nog resa sjalv, men kanske hakar pa Josefin och Mattias efter ett tag - det beror pa var jag bestammer mig att aka. Sandra ville stanna kvar har pa stranden ett bra tag till verkar det som, sa jag ska nog aka vidare. Nu har tva kompisar till henne kommit hit till on ocksa, sa jag lamnar henne inte helt sjalv iaf. Var ska man aka da? Tips mottages tacksamt. Alla oarna har omkring verkar ratt turistiska och packade med turister sa har kring jul. Koh Lanta, Koh Phi-Phi, Phuket, mfl. ar alla stora charterorter kanns det som och det ar inte riktigt vad jag ar ute efter langre. Funderade ett tag pa att aka over till andra sidan, Koh Samui, Koh Pha-Ngan och Ko Tao - de stallena gillade jag verkligen forra gangen jag var har. Dock ar det snart full moon party pa Koh Pha-Ngan och dessutom extra mycket svenskar dar sa har kring jul - sa det kanske inte blir sa bra anda. Det var samre vader pa den sidan ocksa, sa kanske ska skippa det for nagot annat. For tillfallet ar planen att aka efter Josefine och Mattias (de akte i morse) ner mot Ko Lipe - langst ner i sodra Thailand i narheten av gransen mot Malaysia. Koh Lipe verkar vara en mysig o som ar jattefin och som inte blivit fullt sa utvecklad an. Priserna ar fortfarande rimliga och det ar atminstone inte horder med turister. Grannon Ko Tarutao (sakert felstavat ur minnet) ar ett stort naturskyddsomrade, sa dar ska det nog finnas mycket fint att se. Kanske man hinner med lite dykning eller snorkling ocksa, vem vet?

Oh well, nu ska jag ut pa stranden och njuta lite, sen ska jag ta mig en massage och en stooor god lunch. Ikvall ar det pool competition pa lokala bordet och sen kanske jag ska vidare till Bubble Djungle Bar for att festa sa har pa julafton. Inte for mycket dock - ska jag till Koh Lipe gar baten vid atta redan. Kanske inte sova helt enkelt?

God jul till alla er dar hemma. Hoppas att ni far en trevlig julafton, titta pa Kalle Anka fran mig ocksa och at mycket mat. Av nagon anledning ar dopp i grytan den enda julmaten jag saknar, sa at extra mycket av den ocksa - ni som nu anvander er av sant!

3 kommentarer:

Anonym sa...

God Jul gubben!

-Sanna

Anonym sa...

God jul på dig mannen!
Jag tänker inte äta dopp i grytan åt dig, kan dock bistå med lutfisken om det duger. :)
Sköt om dig!
Kramilikram

Anonym sa...

Hej Anders och god jul i efterskott
Jag åt julbord hos föräldrarna i Karlshamn. Absolut ingen ville ha dopp i grytan (bortsett från mamma). Smaken är som baken.

Jag tog faktiskt tillfället i akt att träffa en gammal kompis vilket jag inte brukar göra. Vi var på fest där ett antal gamla bekantskaper återfanns, efter 7-8 år sådär. Att åka utomlands verkar inte dumt men för en del av oss funkar det att resa inom landet för att hitta nya perspektiv!
Den där kvällen kommer jag att fundera över länge än.

Lyckönskningar!
/Anders P